Vítězství v okresním kole středních škol ve florbalu

Vítězství v okresním kole středních škol ve florbalu
08. 12. 2014
V úterý 2.12.2014 se konal ve Sportovní hale tradiční florbalový turnaj středních škol.

Turnaje se zúčastnilo 8 středních škol, které byly rozděleny do dvou skupin po čtyřech. První dva týmy ze skupiny postupovaly do semifinále.

Do turnaje jsme vstupovali jako favorité na vítězství, ale první zápas proti MOA Rakovník pro nás nedopadl nejlépe. Po prohře 2:1 jsme museli vše vyhrát abychom jasně postoupili do semifinále. V druhém utkání jsme nastoupili proti GJAK N.Strašecí . Od začátku bylo vidět na našich hráčích, že nechtějí nic ponechat náhodě a deklasovali soupeře 5:0. Třetí utkání jsme nastoupili se stejným nasazením a tým SOU N.Strašecí jsme agresivního soupeře, který byl frustrován naším vedení, porazili 4:0.

V semifinále jsme se střetli s vítězem skupiny „B“, kterým byla škola ISŠ Rakovník. Zápas to byl velmi vyrovnaný nejprve jsme vedli 1:0, ale pak soupeř srovnal a měl řadu šancí, které ale zneškodnil výborně chytající Dominik Hůla. V závěru utkání jsme vstřelili tolik chtěný gól a do konce jsme již nenechali soupeře, aby ohrozil naši bránu, a tak jsme postoupili do finále proti MOA Rakovník.

Naše finále mělo podobný průběh jako semifinále. Nejprve jsme hned v první minutě po výborném vstupu do zápasu vedli 1:0, pak MOA vyrovnala na 1:1. V deváté minutě jsme vsítili branku na 2:1. Věděli jsme, že když nedostaneme gól „tak to je doma“ a museli jsme pět minut vydržet. Náš výkon se ale stupňoval a ve finále to bylo znát hlavně v podání naší elitní čtyřky Sýkora, Havlíček, Staněk, Prokop, když posledně jmenovaný završil svůj hattrick do prázdné brány. O výsledku bylo rozhodnuto, 3:1 jsme porazili ve finále MOA Rakovník a stali jsme se okresními mistry pro rok 2014/2015.

Sestava týmu SPŠ Rakovník: Hůla, Sýkora, Havlíček, Staněk, Prokop, Kochánek, Švamberg, Husák, Vitner, Novotný a Volf.