Fotbal - Pohár Josefa Masopusta

17. 01. 2013
Do letošního ročníku se přihlásilo osm středoškolských mužstev. Po loňském třetím místě byl naším cílem alespoň zopakovat tento výkon a „zůstat na stupních vítězů“...

Do letošního ročníku se přihlásilo osm středoškolských mužstev. Po loňském třetím místě byl naším cílem alespoň zopakovat tento výkon a „zůstat na stupních vítězů“.

Do naší skupiny byly nalosovány tyto týmy: MOA Rakovník, SOU N. Strašecí, GJAK N. Strašecí. První zápas jsme vyhráli nad SOU N. Strašecí 3:0, kdy jsme si už na začátku utkání vynutili svým důrazem dvě penalty, které proměnil Marek Soukup a třetí gól přidal Husák. V druhém utkání jsme nastoupili proti MOA Rakovník. Byl to vyrovnaný zápas, ke konci nás však soupeř předčil v efektivitě a vstřelil jedinou branku utkání a díky výborným zákrokům našeho brankáře Karla Bucka zápas skončil výsledkem 0:1. V závěrečném utkání proti GJAK jsme museli bodovat, abychom si zajistili postup do semifinále. Od začátku utkání jsme měli jasnou převahu a zápas jsme od první minuty měli v naší režii. Nakonec jsme GJAK porazili 2:0, a tak jsme postoupili do semifinále z druhého místa.

Naším soupeřem byl vítěz skupiny „A“, a to GZW Rakovník. Zápas byl vyrovnaný, a ačkoliv jsme měli více ze hry, do vyložených šancí jsme se nedostávali. Snaha kluků rozhodnout zápas v normální hrací době byla evidentní, ale vstřelit gól se nám za 30minut herního času nepodařilo, a tak přišli na řadu penalty. Byl to souboj brankářů, na jedné straně Hrbek a na druhé náš výborně chytající Bucek. Střílely se tři penalty na každé straně. První jsem kopali my. Po třetí v řadě se na pokutový kop postavil Marek Soukup, i když se štěstím, po třetí v řadě pokutový kop proměnil 1:0. Následovali hosté, Bucek zachoval chladnou hlavu a pokutový kop chytil. Na druhý kop za nás nastoupil Petr Červený, ale Hrbek jeho střelu chytil. Jejich hráč gól vstřelil 1:1. Poslední pokusy: Jakub Sixta přesně umístěnou střelou dává gól 2:1. Poslední pokus výborně zlikvidoval Bucek. O vítězi bylo rozhodnuto, postupujeme do finále.

Naším soupeřem ve finále se stala MOA Rakovník, která v semifinále porazila SZeŠ Rakovník 1:0. Kluci byli již vyčerpaní, měli za sebou čtyři zápasy v abnormálním tempu. Hned v první minutě jsme obdrželi po centru do vápna gól. Zaváhali jsme a podcenili začátek. Další průběh byl v režii hostů, kteří nás nepustili do velkého vápna. Nevytvořili jsme si jedinou vyloženou šanci a naše pokusy byli pouze za hranicí šestnáctky. Ačkoliv jsme byli po zbytek zápasu převážně na útočné půlce. Dobře bránící ekonomka ačkoliv na hranici faulů nás k ničemu závažnějšímu nepustila. Ba naopak to byli oni, kdo měl z protiútoků vyložené šance, ale ve výborné formě chytající Bucek nás držel do poslední minuty. Prohráli jsme 1:0, skončili jsme druzí.

Vynikající druhé místo získali žáci SPŠ Rakovník v tomto složení:
Sixta Jakub, Červený Petr, Červený Zdeněk, Kindl Pavel, Kučaba Ondřej, Sodomek Milan (všichni E4), Holý Martin, Švamberg Václav, Husák Jakub, Procházka Jakub (všichni E2), Vitner Patrik (E1), Soukup Marek (S2), Kulhánek Miloš, Bucek Karel (oba S4), Vitner Adam (U3)